DWQA QuestionsCum pot sa imi vad copii? Nerespectare program de vizitare
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua. In urma divortului instanta a stabilit un program de vizita pentru ca eu tatal sa pot lua minorii la domiciliul meu. Din pacate fosta sotie nu imi permite acest lucru. Ce pot face ca sa fie pusa in aplicare aceasta hotarare. Copii au 9 si respectiv 10 ani. Am mers de 2 ori cu politia dar nu am rezolvat nimic pt ca ii invata pe copii inainte sa spuna ca nu vor sa mearga la mine, a intrerupt orice modalitate prin care eu ii mai contactez-telefon si internet. Mai pot face ceva? Multumesc

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

O alta varianta ar fi sa faceti o actiune in judecata pentru modificarea programului de vizitare sau chiar sa solicitati dvs. incredintarea, insa problema este aceeasi daca copii nu vor sa mearga cu dvs.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Puteti sa puneti in vedere sotiei in scris sa vina sa va dea copii intr-un loc anume pentru a lua minorii la dvs. In cazul in care aceasta va refuza, atunci puteti face o plangere penala impotriva acesteia pentru nerespectarea hotararii judecatoresti. Desigur ca daca copii nu vor sa mearga cu dvs., atunci acestia nu sunt obligati sa mearga si practic nu mai tine de sotia dvs. ci de dorinta lor (caz in care nu aveti cum sa-i fortati).