DWQA Questionscum pot obtine acte de proprietate legala?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,
Am fost casatorita legitim 12 ani,din care au rezultat 3 copii,in urma divortului in anul 1982,am ramas in locuinta cu minorii.
Fostul sot mai are drept la proprietate dupa atata timp?
Am solicitat la Primarie sa mi se intocmeasca act de proprietate pe numele meu,platind personal impozit si toate cheltuielile aferente la zi(dar toate pe numele fostului sot),dar acestia au tergiversat rezolvarea situatiei.
Mentionez ca am chitanta de mana de cumpararea acestui teren si a constructiei aferente pe numele meu si al fostului sot.
Ce pot face pentru obtinerea actelor pentru a deveni proprietar pe teren si constructie?
Mentionez ca la Primarie am depus anul trecut:chitanta de mana,hotararea de divort si masuratoarea terenului si a constructiei.
Care ar putea fi cauza pentru care nu mi s-a intocmit actele pana in prezent?Se poate rezolva aceasta situatie?Cum?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In situatia in care nu ati efectuat iesirea din indivizune cu sotul pentru bunurile rezultate din casatorie, iar casa respectiva a fost bun comun rezultat din casatorie, atunci nu puteti obtine titlu de proprietate doar pe numele dvs. intrucat si sotul are o cota-parte din casa. In situatia in care vreti sa obtineti titlu de proprietate pe ambele nume, exista nesansa ca Primaria sa nu va emita titlu de proprietate intrucat nu exista un contract de vanzare-cumparare ci doar o chitanta de mana. Cel mai bine ar fi sa formulati o sesizare catre Primarie prin care sa le solicitati stadiul lucrarilor si eventual ce acte mai trebuiesc depuse. In situatia in care problema se rezuma doar la titlul de proprietate, atunci va trebui sa formulati o actiune in judecata care sa constate transferul proprietatii catre dvs. in baza respectivei chitante de mana.