DWQA QuestionsCum pot indrepta greseala comisa de primarie cu privire la actul vechi 1200 mp si actul nou: doar 1000 mp ?! ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Tatal meu are un teren la ţara de 1200 mp si o casa construita acolo pe acel teren. Acum cativa ani, tatal meu a decedat iar eu (fiind fiul sau) am fost nevoit sa fac actele la acea casa pe numele meu, fiindca altfel ar fi venit facturi in continuare pe numele decedatului. Insa pe noul act primaria a gresit ( sa zicem deocamdata ca e o greseala, nu vreau deocamdata sa-i acuz pe alte chestii) si a trecut 1000 mp in loc de 1200 mp, motivand ca asa sunt trecut sa ei in baza de date.
Acum pe vechiul act scrie 1200 mp, iar pe noul act doar 1000 mp, insa din acel teren nici macar 1 mp nu a fost vandut nimanui. Practic, primaria pur si simplu au facut acei 200 mp disparuti, intrucat vecinii din dreapta si din stanga au aceleasi suprafete pe care le aveau si inainte de aceasta incurcatura.
Si acum nu stiu ce trebuie sa fac: ii dau in judecata? cum fac sa-mi recuperez acei 200 mp si sa demonstrez ca ei au comis o greseala ?

3 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

In primul rand ca recomand sa rezolvati aceasta problema pe care amiabila. Astfel, incercati sa indreptati aceasta greseala pe cale administrativa printr-o discutie prealabila cu Primaria, si in acelasi timp, daca este cazul sa rectificati si inscrierile de la nivelul Cartii funciare cu privire la marimea terenului.

Cel mai bine ar fi sa le adresati o cerere scrisa, acestia trebuind sa va raspunda in termen de 30 de zile. In cazul unui refuz, va trebui sa actionati in instanta.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Si in aceasta cerere adresata, ce ar trebui sa solicit: „indreptarea greselii facute de aceştia, si eliberarea unui nou act pe 1200 mp, precum si anularea actului pe 1000 mp ?!”

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Raspunsul este afirmativ, va trebui sa le solicitati indreptarea greselii si emiterea unui noi titlu de proprietate, sau cel putin a unui inscris care sa ateste indreptarea erorii materiale.