DWQA QuestionsCum pot acuza pe cineva de parasire de domiciliu?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Sunt casatorita de 1 an de zile si vreau sa divortez de sotul meu care are aproape o luna de cand nu raspunde la telefon, nici nu suna, s-a facut nevazut si nu reusesc sa dau de el. Vroiam sa-i cer acordul cu privire la desfacerea casatoriei, dar din cauza ca nu raspunde in niciun fel m-am hotarat sa il chem in judecata, din culpa lui, cu parasire de domiciliu. Am inteles ca ar fi bine sa merg la politie sa depun o plangere cum ca nu mai stiu nimic de el si apoi sa actionez in instanta.
Cum credeti ca ar fi mai bine sa procedez?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Intr-adevar aceasta este cea mai buna forma de actionare, [b]plangere penala[/b] care ulterior o sa va ajute si in procesul de divort intrucat puteti dovedi vinovatia acestuia.

Mai mult, in cazul in care sunt incidente si dispozitiile de la abandonul de familie, puteti formula o plangere si pentru aceasta infractiune.

Abandonul de familie reprezinta savarsirea de catre persoana care are obligatia legala de a intretine, fata de cel indreptatit la intretinere, a uneia dintre urmatoarele fapte:
a) parasirea, alungarea sau lasarea fara ajutor, expunandu-l la suferinte fizice sau morale;
b) neindeplinirea cu rea-credinta a obligatiei de intretinere prevazute de lege;
c) neplata cu rea-credinta, timp de 2 luni, a pensiei de intretinere stabilita pe cale judecatoreasca, se pedepseste, in cazurile prevazute la lit. a) si b) cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda, iar in cazul prevazut la lit. c), cu inchisoare de la unu la 3 ani sau cu amenda.