DWQA QuestionsCum poate tatal meu sa preia toatea atributile mele in societatea comerciala in care sunt unic asociat si administrator?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua, am o societate comerciala in care detin functia de administrator si unic asociat, capital social 200 lei si marfa in valoare de aprox 60000 lei distribuita la 2 puncte de lucru. Eu in toamna urmeaza sa plec in Statele Unite pentru o perioada de 3 ani iar tatal meu vrea sa continue activitatea in locul meu (momentan este dor angajat al societatii). Intrebarea mea , care este metoda cea mai simpla ca sa aibe drepturi depline din punct de vedere legal tinand cont ca eu nu ma voi mai ocupa de aceasta societate fiind acolo. Increderea exista doar este tatal meu si oricum societatea nu are datorii nici la stat nici la creditori.
Va multumesc mult si felicitari pentru ceeea ce faceti

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua!

In cazul dvs. indicat este sa se faca o cesiune a partilor dvs. sociale, urmand ca tatal dvs. sa preia conducerea societatii si proprietatea asupra sa. Daca doriti doar transferarea dreptului de a conduce societatea, atunci il puteti angaja pe tatal dvs. ca administrator al societatii.

Cu stima,
Av. Cristian Barcan
avocat@cjo.ro