DWQA QuestionsCum poate fi tras la raspundere avocatul?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna seara!
Am pierdut un proces din cauza avocatului care a intocmit gresit actele si m-a reprezentat necorespunzator la judecatorie. Cum poate fi tras la raspundere avocatul?
Va multumesc!
Cu stima, Viorel Stan.

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In principiu indicat este sa discutati mai intai cu avocatul si sa ajungeti la o intelegere amiabila. Ati putea de asemenea discuta cu asiguratorul avocatului, urmand ca ulterior sa se stabileasca daca intr-adevar exista sau nu culpa avocatului. V-am precizat de asigurator, intrucat avocatii trebuie sa incheie o asigurare de raspundere profesionala.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna Seara
din cate stiu va puteti adresa baroului cu o sesizare in care scrieti ceea ce considerati dvs ca nu a facut avocatul si cu chitantele. Apoi baroul va face o ancheta si va stabili daca sa facut tot ceea ce trebuia. Un sfat pe viitor , numai apelati la avocati, doar pentru a va face actele , pentru ca codul civil da voie ca sa ne reprezentam singuri, desigur ca si avocati au o mica parte in proces , adica ne ajuta , dar trebuie sa fie sub observatie. De exemplu am si eu un proces si avocata mea vorbeste cu mine stabileste strategia si cand ajung la proces face altceva si asa ca am facut cerere prin care i-am restrans drepturile , astfel ca ori de cate ori o sa vorbeasca in fata instantei , sa fie cum zic eu . ” Corbul la corb nu isi scoate ochii”
o seara buna