DWQA QuestionsCum poate fi „evacuata” o persoana de pe o proprietate privata?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,

Sunt proprietarul unui teren+casa, dobandit prin mostenire de la matusa mea , cine a mostenit de la tatal sau. Am CF pe numele meu.
In casa locuia un domn, caruia i-a fost permis verbal de catre tatal matusii mele(cine era proprietar de drept cu CF) sa locuiasca in casa pana la sfarsitul vietii. Dupa moartea batranului au ramas in casa cei doi baieti ai sai, care la randul lor au trait si ei in casa respectiva pana la sfarsitul vietii lor, deoarece matusa mea nu a vrut sa-i arunce in strada. In momentul acesta in casa respectiva locuieste vaduva unuia dintre baieti (casatorita acum 28 de ani(din 1982) cu unul dintre baieti).
Din anul 1998 eu platesc impozitele aferente terenului si casei.

Intrebarea mea este: cu ce procedura se poate evacua persoana din casa, deoarece de buna voie nu doreste sa paraseasca casa si eu la randul meu doresc sa intru in posesia fizica a proprietatii mele.

Va multumesc.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

puteţi formula o cerere de evacuare insa in cazul Dvs exista posibilitatea ca acest litigiu sa se extindă in sensul in care sa se pună in discuţie chiar dreptul de proprietate, in sensul in care s-ar putea invoca uzucapiunea casei si terenului de către cei care locuiesc acolo de 30 de ani.