DWQA QuestionsCUM OBTIN RADIEREA IPOTECII DIN PARTEA FONDULUI IN URMA ACHITARII TOTALE A IMPRUMUTULUI
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

IN URMA ACHITARII TOTALE A IMPRUMUTULUI ACORDAT DE BANCA NU REUSESC SA OBTIN ADRESA DE RADIERE DIN PARTEA FONDULUI CONF ART 885 ALIN 2 DIN CODUL CIVIL. FONDUL DE GARANTARE CA REPREZENTAT ALMINISTERULUI DE FINANTE TREBUIE SA SI DEA CONSIMTAMANTUL PENTR RADIERE IPOTECII NUMAI PRIN ACT AUTENTIC NOTARIAL ASTEPT DE 4 LUNI. IMOBILUL ESTE INCA SUB IPOTECA STATULUI,DESI SA ACHITAT TOATA SUMA.VA ROG CER AJUTORUL DVSTRA BANCA MA TRIMITE LA FONDUL DE GARANTARE SI FONDUL DE GARANTARE MA TRIMITE LA BANCA.

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

In primul rand recomandarea este sa consultati un avocat pentru verificarea in concret a situatiei.

In al doilea rand va sfatuiesc sa va adresati instantei de judecata cu o actiune impotriva Fondului de garantare prin care acesta sa fie obligat sa emita actul necesar pentru radierea ipotecii, deci in indeplinirea unei obligatii „de a face” din partea acestui Fond.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

in 2009 am facut un imprumut prima casa.in 2011 am achitat integral acest imprumut. la obtinerea imprumutului imobilul era ipotecat in favoarea statului roman reprezentat de ministerul finantelor publice..eu acum i urma achitarii integrale doresc o adresa de radiere de scoaterea imobilului de sub ipoteca statului autentic notarial(noul cod civil art 885 al 2) asa cere oficiul de cadastru.aceasta hartie nu pot sa obtin si nu stiu unde sa apelez : banca ? fond? sau minister? ajutati ma

autoritatile cuvenite dau din coate..