DWQA QuestionsCum imi pot vinde cartile tiparite?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna seara. Am scris o carte care a fost impartita in 3 volume, volumul I iesind deja de la editura. Am primit cod ISBN si descrierea CIP a Bibliotecii Nationale. Deci, daca am inteles bine detin drepturi de autor. Cum imi pot vinde legal cartea pentru ca nu sunt PFA si nici nu am societate? Editura vinde pe site-ul propriu, dar o parte din carti mi le-a trimis mie si doresc sa le distribui in librarii in orasul meu. Multumesc

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Cel mai recomandat este sa aveti o discutie cu librariile in sine, ulterior sa incheiati contracte de colaborare cu acestea cu privire la vanzarea publicatiilor dvs. O alta varianta ar fi sa incheiati contracte cu diferite situri care sunt specializate in vinderea cartilor online. Desigur ca inainte de purcede la aceste masuri este indicat sa cititi contracul dvs. cu editura pentru a observa daca acestia au sau nu exclusivitate in vanzarea cartilor.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Multumesc pentru raspuns.
Editura nu are drepturi de vanzare asupra cartii. Problema apare cand doresc sa predau o serie de carti distribuitorilor volanti pentru ca imi cer factura ori eu nu sunt nici PFA si nici nu am societate comerciala.