DWQA QuestionsCum formulez intampinarea in urmatoarea actiune in instanta privind nerespectarea unui contract de inchiriere?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Sunt actionat in baza art 1270 cod civil. intre mine si reclamant a intervenit un contract de inchiriere a unei suprafete de teren.Reclamantul a emis facturi de plata lunare. aceste facturi nu au fost insa decat primite de mine, adica doar am semnat pe confirmarea de primire, fara sa semnez si facturile sau sa le stampilez. deci nu exista nici un fel de accept la plata din partea mea. am fost actionat anterior in instanta in baza o.g. nr. 5 /2001. Instanta acolo a respins actiunea pe motiv ca existenta creantei este pusa sub semnul indoielii deoarece ii lipseste caracterul cert.Acum aceeasi actiune in pretentii, indreptata asupra mea, este intemeiata pe dispoizitiile dreptului comun.Cum fac intampinarea in acest caz?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In primul rand trebuie sa va specific ca un model de intampinare puteti gasi chiar pe situl nostru, la adresa urmatoare: http://www.cjo.ro/aj/modele/files/model_intampinare.html

In ce priveste apararea dvs., din pacate pe drept comun situatia este mai dificila, iar primirea facturilor si necontestarea acestora nu indica neaparat o neutilizare a dvs. a terenului asupra caruia s-a incheiat contractul, ci mai mult o acceptare tacita. Desigur ca trebuie analizata situatia in concret, intrucat daca nu ati folosit terenul, atunci ati putea invoca acest motiv. De asemenea, ati putea invoca lipsa acceptarii facturilor, insa va precizez din nou ca pe dreptul comun situatia nu este la fel de usoara ca pe somatie de plata in ce priveste respingerea actiunii pentru neacceptarea facturilor.

Desigur ca la cele precizate anterior adaug ca daca puteti invoca vreo exceptie (spre ex. prescriptia), atunci este indicat sa ridicati toate exceptiile incidente.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!