DWQA QuestionsCum e mai bine sa fac?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Pe scurt: casatoriti de 16 ani, un copil minor de 14 ani. 3 apartamente: primul cel in care locuim cumparat la inceputul casatoriei,; al doilea dat de mama mea copilului minor prin act de vanzare-cumparare pe care parinti nu il pot vinde si nici copilul cand va deveni major fara acordul parintilor(mama traieste si locuieste in casa ei pana la decesul acesteia) iar al treilea cumparat de sot in 2011 (pe ascuns, am aflat ulterior) pe numele copilului unde acesta va beneficiaza de el in totalitate la moartea ambilor parinti; toate mobilate. O masina noua cumparata in 2011 de el pe numele meu (pentru al ierta de pacate). El lucreaza in strainatate si castiga foarte bine peste 3000 de euro (capitan pe nave de croaziera), eu pensie de boala din 2001 pana in present (cancer cu 2 recidive vindecat din 2004). El in mare parte este plecat din tara iar eu ramanand in pensie de boala nu am mai lucrat avand grija de mine de copil si de casa in care locuim. Pana in present am primit bani de la el in fiecare luna in perioada in care era plecat. Relatia s-a destramat vizibil din momentul in care el a cumparat in 2011 acel apartament. In primavara cand a fost cumparat l-a renovat iar in decembrie l-a mobilat complect totul dupa vointa lui ducand in acel apartament si haine de ale lui facandu-l locuibil. Pe langa faptul ca am dovezi ca ma inseala (poze, conversatii-nu e vorba doar de o singura femeie) el in perioada de libere in care e in tara lipseste aproape zilnic ramanand peste noapte in acel apartament si ziua venind in casa in care locuim de prima data.
Intrebare: 1)Pot obtine apartamentul in care locuim de la inceput eu si copilul minor, o pensie de intretinere pentru mine si o pensie de intretinere pentru copil plus masina pe care el a cumparat-o pe numele meu in caz de divort?? El sa ramana cu apartamentul pe care l-a cumparat in 2011 pentru scopuri extraconjugale. El aici zice ca e deacord cu divortul aici zice ca nu, ba zice ca imi lasa ceea ce am cerut ba zice ca el a muncit si ca totul e din munca lui, imi saruta picioarele si zice ca ma iubeste dar seara iese cu altele in oras.
2) I se poate fixa o pensie de intretinere pentru sotie si pentru copil in cazul in care suntem doar despartiti fara a divorta?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

1. Da, exista aceasta posibilitate, insa situatia trebuie verificata in concret.
2. In principiu, raspunsul este nu.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!