DWQA Questionscredit rambursat anticipat si notificare neplata prin SMS
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

m contractat in 2007 un credit pentru un produs in valoare aprox de 7000 ron pe 5 ani la xxx si in martie 2008 l-am achitat integral, ,in urma discutiilor telefonice mi s-a comunicat soldul ce il aveam pe care l-am si achitat ,in discutiile telefonice am precizat ca doresc lichidarea creditului.Azi dupa 3 ani am primit un sms cum ca am rata in valoare de 181 ron,avand in vedere ca am auzit ca s-ar trimite sms altor clienti nici nu m-am gandit ca ar fi pentru mine.Am sunat la nr de telefon din sms sa clarific situatia cand defapt aflu ca este vorba de creditul contractat in 2007 si achitat in 2008,mi sa spus ca as avea de platit undeva la 10000 ron deoarece creditul pe 5 ani era undeva la 18000 din care am achitat 8000 ron initial mi s-a parut ca nu am inteles sincer m-am blocat nici nu am putut cere detalii..Dupa 10 minute am sunat iarasi ca sa cer explicatii care au fost ca eu am achitat intradevar dar as fi achitat in ultima zi si deoarece duraza procesarea as fi ramas cu ceva sold de cativa le(ma repet si reamintesc ca am sunat inainte de a face plata pentru a sti suma exacta si atunci nu mi s-a spus ca ar fi posibilitatea asta)i si daca nu l-am achitat datoria nu s-a inchis si mi s-a luat lunar din suma depusa contravaloarea ratei si defat in prezent mai am de achitat 1an de zile si ar venii total undeva la 1800 ron….Am trimis o cerere prin care am cerut sa verifice apelurile efectuate si cam ce se poate…dar daca nu se va solutiona as vrea sa stiu cum as putea sa procedez…nu mi se pare normal ca dupa 3 ani in care nu am primit extras de cont,nici nu am fost anuntata pe nici o cale sa vina acuma si sa imi ceara sa platesc…tin sa precizez ca nu am pastrat chitantele cum am platil defapt le-am pastrat o perioada si apoi le-am aruncat…Sper sa ma poata ajuta cineva cu un sfat

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Riscati sa fiti victima unei inselaciuni, intrucat de obicei astfel de practici prin SMS sunt facute in vederea inselarii persoanelor oneste ca dvs. Atat timp cat nu ati primit nicio notificare oficiala in scris de la institutia de credit, nu aveti de ce sa va faceti probleme. Prin urmare, bancile nu trimit sesizari de neplata prin SMS si este vorba de o escrocherie. Insa, daca vreti sa fiti pe deplin lamurita, mergeti direct la sediul institutiei unde ati luat si achitat intregul credit.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Ib cazul in care ati mai fi avut vreo diferenta de achitat, modalitatea prin care vi s-ar fi adus la cunostinta aceasta nu ar fi fost sms-ul.
Societatea unde ati contractat creditul v-ar fi trimis o notificare, un act oficial si nu un sms.

Pentru linistea dvs. este bine sa faceti un drum la respectiva societate si sa mai aveti inca o data confirmarea ca ati lichidat creditul.

In legatura cu sms-urile nu mai raspundeti, nu mai telefonati. Nu aveti niciun motiv sa o faceti. Categoric este vorba de o escrocherie.

Av. Paula Nedelcu