DWQA QuestionsCredit obtinut fraudulos
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,

In anul 2010 la locul de munca unde eram angajat s-a acordat un credit de bunuri unei persoane fara ca titularul creditului respectiv sa fie prezent, in anul 2011 in iulie si in anul 2012 in februarie am fost chemat ca martor la politie deoarece exista semnatura mea si specificatia conform cu originalul pe documentele trimise catre banca ( persona care a solicitat creditul mi-a adus talonul de pensie in original si buletinul de asemenea), persoana care a solicitat creditul a semnat in fata mea documentele pe care le-am trimis la banca. Intre timp persoana pe numele careia s-a facut numele a facut plangere la politie pentru ca cel care a facut creditul nu a mai platit ratele, valoarea creditului era de 3000 euro contravaloare in lei. Persoana care a facut creditul mi-a spus in momentul in care a solicitat bunurile ca cel pe numele caruia s-a facut creditul ii este ruda sau prieten , nu maistiu exact si nu poate sa vina in persoana pentru ca nu se incadreaza in programul nostru, etc. . Eu din februarie nu am mai fost chemat, am constientizat ceea ce s-a intamplat dar ma tot gandesc ca se poate intampla ceva grav. Ce ma sfatuiti sa fac. Multumesc.

3 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Dvs. nu trebuie sa va faceti griji daca nu ati intreprins actiunile cu intentie. Indicat este sa cooperati pe mai departe cu organele de cercetare, avand in vedere calitatea dvs. de martor.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Va multumesc pentru raspuns, mai am insa o intrebare, eu nu am mai fost contactat de la ultima declaratie care a fost data in luna februarie, vreau sa va intreb cam care ar fi perioada normala in care se ia o decizie intr-un astfel de caz. Eu am o teama ca mi se poate intampla ceva rau, ca voi face inchisoare pentru ceea ce am facut desi nu a fost cu intentie, aveam taget-uri foarte mari iar creditele nu erau privite cu asa mare atentie adica nu verificam la sange toate documentele, daca imi erau aduse in original erau OK si le trimiteam mai departe la banca. Traiesc intr-o nesiguranta pemanenta datorita acestui caz de aceea va rog sa-mi dati un sfat, nu vreau sa fac puscarie si sa-mi distrug familia datorita unor nenorociti.
Va multumesc.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Aceste cazuri sunt de lunga durata, ceea ce inseamna ca pot dura si cativa ani. In situatia in care aveti doar calitatea de martor, atunci nu aveti de ce sa va faceti probleme. Daca calitatea dvs. va fi schimbata, atunci indicat este sa luati legatura cu un avocat.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!