DWQA QuestionsCredit de nevoi personale cu asigurare de viata
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Subiect : Credit de nevoi personale cu asigurare de viata

Buna ziua ,
Mama mea , pensionara , a contractat un credit de nevoi personale cu asigurare de viata in 2010. Valoarea creditului este de 2174 ron (inclusiv comision analiza dosar) , iar suma datorata este 5010 ron , in 60 rate a 83.5 ron , pe o perioada de 5 ani , adica are de returnat bancii cu 130 % mai mult !
Costurile creditului sunt urmatoarele : dobanda anuala fixa = 9 % , comision lunar de administrare = 1,7 % , cota lunara de asigurare = 0,84 % , DAE = 39,4 % .
As dori sa stiu daca aceste costuri sunt uzuale si daca se mai poate face ceva in caz contrar. Din ce am vazut pe net , comisionul si cota sunt cel putin duble fata de cele uzuale.
Contractul contine si o cerere de emitere card de credit , dar mama nu a primit niciun card , platile efectuandu-le la banca. Este posibil ca aceste costuri sa includa si eventualele speze asociate cardului ?
Asumandu-mi cu smerenie ignoranta , astept cu interes si recunostinta opiniile dv. avizate .

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua!

In astfel de cazuri aprecierea se face de la un dosar la altul, respectiv de la un contract la altul. Este adevarat ca aceste costuri pot fi mai mari, insa totul putea fi verificat inca de la data semnarii contractului. In ce priveste cardul, raspunsul este afirmativ, in sensul in care exista posibilitatea unor plati aferente cardului.

Cu stima,
Av. Cristian Barcan