DWQA QuestionsCreare testament nou ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

As avea nevoie de o informatie legata de testamentul parintilor. Mentionez ca suntem doi frati. Acum opt ani ambii parinti au facut cate un testament prin care fiecare declara ca doreste sa-mi lase partea lui din casa si terenul pe care il detineau, fratele declarand ca nu are pretentie. Mama a murit acum sapte ani si nu s-a facut nici o succesiune pana acum, iar tatal traieste.
In situatia actuala in care fratele meu isi revendica dreptul la casa si teren, as dori sa stiu cum se impart bunurile. Daca tatal meu face un alt testament prin care declara ca il ingrijesc si imi doneaza totul, va schimba ceva?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

hiar daca tatal dvs. va doneaza totul, fratele dvs. este mostenitor rezervar si are dreptul de a-si culege rezerva succesorala. Bineinteles, el poate renunta la acest drept, dar din spusele dvs. acest lucru este putin probabil.
Astfel,fratele dvs. are o rezerva de 1/3 din totalul mostenirii,dvs. la fel,iar ce ramane,adica 1/3 va poate reveni dvs. daca aceasta este vointa exprimata a parintilor dvs.