DWQA QuestionsContributie somaj IF
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu o informatie legata de baza de calcul a contributiei la somaj in cazul unei Intreprinderi Familiale (IF) pe anul 2011. Mentionez ca membrii nu sunt angajati la alte societati si obtin veituri exclusiv din aceasta activitate.

Va intreb acest lucru pentru ca am observat in lege mentionat termenul de „venit realizat”, insa fiind vorba despre o activitate de comert (vanzare), consider ca ar fi corect de luat in calcul „profitul” realizat din moment ce la realizarea venitului respectiv au existat anumite cheltuieli de aprovizionare. Daca se poate, va rog sa-mi mentionati si baza legala care reglementeaza aceasta situatie.

Va multumesc anticipat si astept cu interes raspunsul dumneavoastra.

Violeta D.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Intr-adevar cota de contributie se raporteaza la venitul realizat si nu la profit, intrucat profitul reprezinta castigul net al comerciantului. Problema dumneavoastra necesita o analiza profesionala si detaliata din partea unui avocat, intrucat consecintele juridice sunt direct influentate de examinarea in detaliu a situatiei expuse. Va recomandam serviciul Sfat Juridic PRIVAT care presupune acordarea unei consultatii detaliate si personalizate de catre un avocat.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!