DWQA Questionscontractul colectiv de munca ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

in cazul in care o firma nu are contract colectiv de munca la nivel de unitate, care contract colectiv ii este aplicabil? cel la nivel national sau cel la nivel de ramura, conform CAEN?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Raspunsul dvs. se regaseste in art. 2 al CCMUN pe anii 2007-2010 (Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National), respectiv

„ART.2. – (1) Contractul colectiv de munca unic la nivel national cuprinde drepturile si obligatiile angajatorilor si ale salariatilor cu privire la conditiile generale de munca prevazute de legislatia in vigoare precum si cele convenite in procesul de negociere.
(2) In ceea ce priveste conditiile specifice de munca, stabilite conform legii, drepturile si obligatiile partilor se vor stabili prin contractele colective de munca si, dupa caz, prin acorduri privind relatiile de serviciu, la nivel de ramura, grup de unitati, unitati si instituatii.”

Deci, CCMUN reglementeaza drepturi si obligatii in general, iar Contractul la nivel de ramura priveste clauzele speciale specifice unei anumite ramure.