DWQA QuestionsContract de vanzare-cumparare uzufruct?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna am si eu o nelamurire de cativa ani buni tatal meu mi-a lasat casa parinteasca si terenul din spatele ei facand un act de vanzare-cumparare cu uzufruct.M-ar interesa ce inseamna mai exact acest contract uzufruct ?As mai avea o intrebare,dupa moartea tatalui meu voi avea nevoie de aprobare fratilor mei pentru a vinde de exemple terenul sau casa ei au ceva drepturi ?mentionez ca doar eu sunt trecuta in acest contract.Va multumesc o zi placuta

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Dreptul de uzufruct reprezinta practic dreptul tatalui de a folosi terenul si de a se bucura de fructele terenului (adica de a culege ce produce terenul in sine). Avand in vedere ca de obicei este vorba de un drept de uzufruct viager, atunci tatal va beneficia de acest drept toata viata sa (daca este vorba de un drept viager).

In ce priveste posibilitatea vanzarii, dvs. puteti vinde, deci si mai tarziu fara acordul nimanui, insa si daca vindeti acum tatal va beneficia in continuare de dreptul sau.

Relativ la fratii dvs, acestia au drepturi asupra casei, iar ei ar putea ataca eventual contractul incheiat de dvs cu tatal dvs, insa mai intai acestia trebuie sa accepte succesiunea.

Mult succes si va multumim pentru increderea acordata si pentru publicarea intrebarii!