DWQA Questionscontract de munca
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,
Numele meu este Teo ionescu si am 2 intrebari sa va adresez :
! .Doresc sa stiu cui trebuie sa ma adresez pentru munca la negru , mai exact 5 ani munciti fara carte de munca, contract legal , sau asigurari neplatite .Am dovezi concrete, stampila, facturi , martori , si multe altele .Ce despagubiri pot cere , inclusiv salariale sau alte drepturi care le pot cere legal .
2. Ce valoare are un contract de inchiriere pe periaoda viagera, incheiat in conditii dubioase , fara martori , doar intre parti , scris de mana, fara martori si fara sa fie autentificat in fata unui notar . Daca chiriasul poate cere chirie proprietarului si in ce conditii legale.In contract nu este prevazut asa ceva .Proprietarul nu are nici o copie dupa acest contract , a fost incheiat intr-un singur exemplar .

Va multumesc pentru urmatorul raspuns ,
Cu stima ,
Teo Ionescu

0748 805169

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In ce priveste munca la negru, ati putea eventual formula o sesizare catre institutiile abilitate, cum ar fi ITM-ul. Relativ la drepturile dvs., va trebui sa faceti dovada ca nu ati primit niciun salariu desi ati fost angajat.

Relativ la contractului de inchiriere, acesta isi produce efectele intre partile semnatare, iar daca nu sunt prevazute clauze, atunci se aplica dreptul comun in materie.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!