DWQA QuestionsContract de asociere
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Am realizat impreuna cu o alta societate racordarea la canalizare a unui grup de case nou construite. Pentru aceasta un avocat ne-a intocmit un contract de asociere in participatiune unde a prevazut impartirea rezultatelor in cote de 40% pentru noi si 60% pentru cealalalta societate. Ce putem face, avand in vedere ca nu noi am incasat banii, cat si faptul ca reprezentantii celeilalte societati refuza sa ne dea procentul care ne revine din ultimele transe achitate de beneficiari pe motiv ca au realizat o parte mult mai mare de 60% din lucrari?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In primul rand ar trebui sa verificati cu mare atentie contractul in ce priveste obligatiile partilor si eventual termenele la care firma respectiva ar fi trebuit sa va acorde partea dvs. Indicat ar fi ca mai intai sa somati societatea daca aceasta refuza sa va remita partea dvs., in vederea platii contravalorii celor 40%.

In cazul in care acestia nu vor da curs somatiei, va trebui sa-i actionati in instanta, solicitand instantei sa-i obligati la plata celor 40%. Desigur ca indicat ar fi ca mai intai contractul sa fie analizat de catre un avocat pentru a cunoaste cu exactitate care este situatia dvs.