DWQA Questionscontrac de vinzare-cumparare cu uzufruct VS contract de intretinere.!!!
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua, va rog daca puteti sa ma ajutati si pe mine . Parinti mei vor ca eu si sotia mea sa avem grije de ei si vor sa ne faca contract de vinzare cumparare cu uzufruct , dar am intilnit notar care mi-au spus ca e mai viabil contractul de intretinere . Mai specific ca am un frate care el a spus ca el nu are pretentii fiind deocamndata plecat in strainatate . Daca cumva in viata el s-ar razgindi si ne-ar da pe noi in judecata dupa ce nu or mai fi parinti nostri ce act notarial e mai bun facut .?Va multumesc . !!Stima .

5 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

In cazul Dvs. cel mai recomandat tip de contract de este cel de vanzare-cumparare simplu fara uzufruct viager. Avand in vedere ca in conformitate cu art. 845 din Codul Civil, vanzarea-cumpararea cu uzufruct viager este consideata in cazul Dvs. o donatie simulata, atunci cel mai recomandat este sa fie vanzare-cumparare simpla.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Va multumesc frumos pentru rapiditatea si seriozitatea de care dati dovada, dar cred ca parintilor mei le va fi greu sa faca Contract de vinzare cumparare simplu . Al doilea act mai bun ar fi contractul de intretinere.? Multumesc mult si va doresc o zi minunata.!!!!

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Din pacate si contractul de intretinere are acelasi statut, in sensul in care poate fi usor atacat la fel ca in cazul uzufructului viager. Ati putea incerca varianta cu intretinerea cu rezerva mentionata anterior.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Cel de-al doilea raspuns dat de Dumneavoastra si anume ” varianta cu intretinerea cu rezerva mentionata anterior.” se refera la l faptul ca in contract sa stipulam ca pe jumatate de suma sa facut plata , iar pe cealalta parte de bani din casa urmeaza ‘intretinerea’ .???MULTUMESC ffffffffoarte mult.!!!!

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

M-am referit la varianta cu contract de intretinere in totalitate, in ideea ca art. 845 din Codul civil priveste doar simulatia prezumata in cazul unui contract de vanzare-cumparare. Rezerva o constituie ca ambele contracte pot fi afectate intrucat sunt asimilate.