DWQA QuestionsContestatie proces verbal ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

In sera de 02.08.2010 o patrula a politiei a oprit in fata blocului unde ma aflam cu mai multi prieteni. Aceasta patrula a fost insotita de un cetatean care acuza ca masina i-a fost vandalizata, aratand politistilor pe cei pe care i-a recunoscut ca fiind posibilii vandali. Dupa ce ne-au fost luate datele am fost invitati la sectia de politie absolut toti cei care se aflau in acel moment in locul respectiv. Am spus ca refuz sa merg cu dansii pana nu mi se va spune pe ce baza legala sunt invitati la sectie si cei pe care acuzatorul nu i-a recunoscut ca facand parte din cei care i-au vandalizat masina. Bineanteles ca nu mi s-a dat niciun raspuns si mai presus mi s-a spus ca daca nu vreau sa merg de bunavoie mi se vor pune catusele. Neavand de a face niciodata cu astfel de intamplari, am acceptat sa merg de „bunavoie” la sectia de politie unde mi s-a intocmit un proces verbal de constatare . Acest PV suna asa: „In ziua de 02.08.2010, ora 23.55, locul ….., a savarsit urmatoarele: Susnumitul a tulburat ordinea si linistea publica pe str …. in fata BL … prin strigate si larma; Faptele comise sunt prevazute de art. 2 pct 28 din Lg 61/91 R sanctionate de art. 3 lit din Lg 61/91 R cu amenda de 200 lei”.
As dori sa aflu cum trebuie sa arate o contestaie a unui proces verbal si daca imi este necesar un avocat pentru a ma putea reprezenta in instanta.
Va multumesc anticipat!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Un model de contestatie de proces verbal il puteti gasi chiar pe situl nostru de Modele Actiuni si Cereri ce se afla la urmatoarea adresa: http://www.cjo.ro/aj/modele

In ce priveste avocatul, acesta nu este obligatoriu, Dvs. putand sa va reprezentati singur.