DWQA QuestionsConsiliere litigiu pensie pentru limita de varsta
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

In 2002 am iesit la pensie datorita grupei de muncaI (26ani 11 luni 26 zile ),in 2008 mi s-a schimbat incadrarea de pensionare in grupa speciala de munca.In 2010 apare Legea 263/2010 si datorita caruia cei care au lucrat in grupele I au beneficiat de marirea punctului de pensie.Am facut demersurile necesare la Casa de Pensii pentru marirea punctajului conform Art 100 din Legea 263/2010,mi s-a raspuns ca nu am dreptul. Intrebare : de ce se face aceasta discriminare?Eu eram iesit la pensie la data aparitiei Legii nr. 226/2006care practic mi-a schimbat incadrarea , de ce nu a fost aplicata aceasta lege retroactiv pentru toti pensionarii? Am cerut in instanta revenirea la situatia initiala iesirii mele la pensie (proces care va fi in luna ianuarie 2012 )
Am rugamintea de a fi consiliat de catre specialistii dvs. in domeniu pentru a avea castig de cauza.Puterea executiva a statului, an de an experimenteaza tot felul de legii care practic ne sunt potrivnice Aratati-mi va rog pasii pe care trebuie sa-i urmez si in caz de nereusita cum trebuie sa ma adresez la CEDO

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara.

In ce priveste judecata dvs. la nivelul instantei, din pacate noi nu ne ocupam de reprezentare in fata instantelor, ci doar de consultanta juridica. Astfel, va putem sfatui raportat la o situatie concreta prezentata de catre dvs. Situatia dvs. trebuie analizata in detaliu, mai ales ca ati formulat si o actiune in instanta. Trebuie verificata incadrarea anteriora si modificarile suferite de catre dvs. ca urmare a aparitiei legii nr. 263/2010.

In ce priveste CEDO, va recomandam sa lecturati un articol din pagina noastra special, respectiv la urmatorul link: Completare cerere CEDO

In acest articol vi se explica pasii si conditiile ce trebuiesc indeplinite. Mai mult decat atat, gasiti si un model de cerere catre CEDO la acelasi link.