DWQA Questionsconsecinte proces nedepunere la timp banii incasati din polite de asigurare
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

buna ziua sunt din targoviste si as avea nevoie de indrumarile dumneavoastra .sunt agent asigurari si amfacut greseala sa nu depun la timp banii incasati din politele incasate .dupa depunerea lor la aproape o luna firma de asigurari imi trimite citatie cu dare in judecata cum ca nu am depus banii. eu am toate chitantele cu depunerea lor cum anume pot proceda . procesul este peste cateva zile si imi este frica nu stiu cum sa procedez .daca arat instantei ca sunt depuse ce mi se poate intampla . va rog din suflet ajutati ma .

11 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In cazul in care prin actiunea formulata s-a solicitat doar obligarea dvs. la depunerea banilor, iar intre timp dvs. ati depus banii, atunci nu aveti de ce sa va faceti probleme.

Indicat este fie sa depuneti o intampinare la care sa atasati copii dupa chitante, fie sa mergeti la termenul de judecata si sa depuneti copii dupa chitantele.

Astfel, instanta va trebui sa respinga actiunea ca ramasa fara obiect, intrucat obligatia dvs. a fost indeplinita.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

mai trebuie sa platesc cheltuieli de judecata sau penalitati

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

DIn pacate, raspunsul este afirmativ.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

cheltuielile de judecata sunt mari si trebuie depuse atunci in acea zi

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Ati putea face uz de urmatoarele dispozitii din Codul de procedura civila 2011:

Art. 275

P�r�tul care a recunoscut la prima zi de �nf??i?are preten?iile reclamantului nu va putea fi obligat la plata cheltuielilor de judecat?, afar? numai dac? a fost pus �n �nt�rziere �nainte de chemarea �n judecat?.

Cheltuielile de judecata se solicita la termenul de judecata si trebuie dovedite de reclamant, insa dvs. la primul termen puteti invoca art. 275 din Codul de procedura civila cu privire la cheltuielile de judecata (in sensul in care recunoasteti datoria, motiv pentru care v-ati si indeplinit obligatiile), instanta urmand sa dispuna asupra lor.