DWQA QuestionsConditii concediu pentru crestere copil ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Fata mea lucrează ca redactor cu contract de drept de autor din 13 mai 2009 .Din această dată plăteşte asigurare de sănătate,iar fond de pensie din 1 noiembrie 2009.Plăteşte impozit după venit din 13 mai 2009.Care sunt condiţiile pentru a beneficia de concediu de creştere al copilului.Ea ar vrea să aibă copil cât mai curând, dar oriunde s-a interesat, a primit răspuns negativ-adică nu are drept de a beneficia de acesta.

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Legea prevede ca poate beneficia de concediu de crestere a copilului persoana care in anul anterior datei nasterii copilului a realizat venituri supuse impozitului pe venit. Asadar,daca fiica dvs. naste dupa data de 13 mai 2010,are dreptul la acest concediu.
Daca mai aveti intrebari,va asteptam sa ne contactati.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

‘Ea ar vrea să aibă copil cât mai curând, dar oriunde s-a interesat, a primit răspuns negativ-adică nu are drept de a beneficia de acesta.’ Stimate tata, oriunde in lumea asta a avea un copil depinde in primul rand de cat de mult vrei sa-l ai, abia apoi de banii pe care ii presupune. CIC este pana la varsta de 2 ani, cum il creste apoi?! 🙁