DWQA QuestionsConcurenta neloiala ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua. Am nevoie de un sfat important!
Sa va prezint speta in sine:
– Am un panou cu leduri intr-un oras din Romania, acesta fiind o investitie importanta si la data montarii era singurul din oras si treburile mergeau binisor! Din pacate s-au mai montat 2, care din sursele mele nu au toate autorizatiile de montare aprobate-nu au proiecte de constructie, au fost puse in locuri publice- piata, domeniu public fara licitatie, ele apartin de fapt unor oameni politici care nu platesc nici chirie nici curent.
Acestea fiind zise am 2 intrebari:
– cum aflu exact datele, si daca sunt legal amplasate-depun cerere la primarie?
– as putea sa-i dau in judecata pentru concurenta neloiala si sa cer despagubiri. Se poate?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

n ce priveste amplasarea panourilor puteti face o sesizare catre Primarie prin care sa aduceti la cunostinta amplasarea ilegala a acestor panouri. Lista locurilor de amplasare a panourilor ar trebui sa fie publica. Totodata, puteti solicita Primariei si comunicarea tuturor actelor publice in legatura directa cu cele doua panouri.
Relativ la concurenta neloiala, legea prevede ca concurenta neloiala este orice act sau fapt contrar uzantelor cinstite în activitatea industrialã si de comercializare a produselor, de executie a lucrãrilor, precum si de efectuare a prestãrilor de servicii. In cazul in care dvs. intentati o actiune pentru acoperirea unor despagubiri, va trebui sa dovediti si prejudiciul cauzat dvs. in mod direct prin afisarea celor doua panouri.