DWQA Questionsconcesionare teren ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Am o suprafata de 500mp teren inchiriat de la primarie. Pe teren am construit fara autorizatie. Mi s-a solicitat intrare in legalitate. Pot solicita concesionarea terenului, sau acesta tb sa fie obligatoriu liber in vederea concesionarii ?

5 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Va trebui sa solicitati Primariei terenul intrucat nu este obligatoriu sa fie liber in vederea concesionarii. Probabil ca cererea de legalitate se refera in principiu la dobandirea unei autorizatii de constructie.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Intradevar, despre o autorizatie de construire este vorba. Mi se pun insa nenumarate bete-n roate de aprox 5 ani. Ultimul raspuns in aces sens a fost cum ca terenul tb sa fie gol pentru concesionare. Am studiat Legea 50/1991, dar n-am gasit stipulat clar nicaieri acest lucru. Ma puteti ajuta cu art. clar din 50/1991 sau orice alt act normativ in acest sens?

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Din pacate va trebui sa ajungeti la o intelegere tot cu cei de la Primarie si mai ales motivul pentru care ei v-au solicitat sa intrati in legalitate si tot ei nu incearca sa va ajute. Intr-adevar legea 51/1990 nu prevede ca terenul trebuie sa fie liber, singura mentiune fiind „Până la reglementarea prin lege a situatiei juridice, nu pot face obiectul concesiunii terenurile libere de constructii, aflate în administrarea consiliilor locale şi care pot fi revendicate de foştii proprietari. ” Prin urmare, incercati sa ajungeti la o intelegere cu acestia, inclusiv in ce priveste obligativitatea ca terenul sa fie gol.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Referitor la intrebarea initiala, mai am o nelamurire: constructia realizata de mine, se afla in zona de protectie a unui monument istoric (o biserica). Conf Lg50/1991, trebuie sa obtin avizul Ministerului Culturii si Cultelor, care are reprezentativitate in aproape toate municipiile. De la Primarie, din categoria ,,bete-n roate”, mi s-a transmis ca-mi trebuie aviz si de la Episcopia Dunarii de Jos. Ar exista se pare un compartiment specializat in cadrul Ministerului despre care vorbeam mai sus. Pentru mine este evident un alt abuz la care sunt supusa. Parerea dumneavoastra care este ?

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Exista intr-adevar cazuri in care este nevoie de avizul Ministerului Culturii, insa nu cunosc daca trebuie si avizul Episcopiei (nu consider ca ar trebui insa poate la Primarie este necesar). Cel mai indicat ar fi sa luati legatura in mod direct cu cei de la Minsterul Culturii pentru a transa aceasta problema.