DWQA Questionsconcesionare apartament de la primarie
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti!!!
Parintii mei locuiesc intr-o casa inchiriata de la Primarie de aprox. 7 ani.Cum o pot concesiona,ce documentatie le trebuie tinand cont ca cei de la Primarie spun ca nu pot deoarece nu mai gasesc actele acelei constructii.
Multumesc!

3 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Pentru concesionare va trebui sa incheiati un contract cu Primarie din raza careia se afla apartamentul. Insa, concesiunea se aplica doar in cazul proprietatii publice si se bazeaza in principiu pe aceleasi reguli ca la inchiriere. Insa, pentru a incheia contractul, Primaria trebui sa dovedeasca ca este proprietate publica respectivul imobil. Din pacate, tot cu cei de la Primarie trebuie sa stabiliti aceste aspecte, un ajutor putand fi extrasul de Carte funciara al imobilului care dovedeste proprietarul imobilului.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Aceasta locuinta se afla unde la tara.Nu inteleg de e nu vor sa o concesioneze.Ba spun ca este posibil doar la pers.juridice,ba ca doar pamantul merge concesionat,ba ca nu au acte,nu stiu ce sa mai cred!?!

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Concesiunea se poate face fie catre persoane fizice, fie catre persoane juridice. Puteti sa incercati sa le faceti o cerere in scris deoarece sunt obligati sa va raspunda la aceasta in termen de 30 de zile. Insa, pana la urma, tot cu acestia trebuie sa rezolvati situatia.