DWQA QuestionsConcediul pentru cresterea copilului
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua, eu nu pot beneficia de concediul de maternitate in Germania pentru ca sunt cetatean Roman si am dreptul de concediul de maternitate in Romania.
Pentru ca am un copil mic de numai trei luni si pentru ca,calatoria in Romania si innapoi nu este prea ieftina,nu stiu cum sa procedez sau mmai bine zis daca mama mea poate sa depuna acest dosar in numele meu sau daca exesta alta modalitate si anume care?, care sunt actele necesare si pasii de urmat? MULTUMESC!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Cel mai indicat este sa mearga mama dvs. la Primaria (Directia de Asistenta Sociala) de care apartineti pentru a solicita mai multe informatii cu privire la cazul dvs. Teoretic se poate depune dosarul de catre mama dvs. daca dvs. o imputerniciti in acest sens.

Actele sunt in principiu cele care fac dovada nasterii copilului, precum si cele care fac dovada calitatii dvs. de asigurat si de parinte.

Indicat este sa lecturati anterior OG 111/2010 pentru a observa daca indepliniti conditiile pentru beneficierea de indemnizatie si concediu pentru cresterea ocpilului.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!