DWQA QuestionsConcediul de maternitate
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua, Sunt in concediu de maternitate si ma intereseaza unde pot sa ma adresez pentru verificarea calculului de indemnizatie pentru crestere copil pana la 2 ani , deoarece primesc o suma mult mai mica decat ar trebui sa fie dupa media veniturilor din ultimele 12 luni,si anume : dupa un venit brut de 1350 lei primesc 714 lei ceea ce nu este 70% din veniturile realizate si daca exista vreun contract privind acest concediu de maternitate.
Multumesc

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In situatia Dvs. cel mai recomandat ar fi sa luati legatura cu cei de la Primarie (Primaria la care ati depus dosarul). Totusi, trebuie sa aveti in vedere ca prin Legea 188/2010 (legea austeritatii) s-a dispus diminuarea cu 15% a cuantumului indemnizatiilor acordate in temeiul art. 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005. Pentru mai multe detalii cu privire la masurile de austeritate puteti verifica situl nostru de [link url=http://www.cjo.ro/aj/files/masuri_de_austeritate_legea_118_2010.html]Articole Juridice | Legi[/link]

In ce priveste contractul, din cate cunosc nu se incheie niciun contract la momentul depunerilor actelor pentru obtinerea indemnizatiei sau pentru concediul de maternitate. Insa, puteti solicita Primariei o dovada in acest sens (adica al existentei concediului si indemnizatiei).

Va recomandam [link url=http://www.cjo.ro/urgenta] Consultanta Juridica INDIVIDUALA si URGENTA[/link]