DWQA QuestionsConcediu prenatal din concediu de crestere copil
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Conform noilor modificari, se mai poate intra in concediul prenatal direct din concediul de crestere copil? (am vechime 10 ani si un baietel de un an, as vrea inca un copil). In cazul in care angajatorul doreste sa ma concedieze (as fi pe o lista de concedieri), are dreptul invocand probleme economice (se fac concedieri)? Care sunt riscurile de a ramane fara indemnizatie pentru al doilea copil?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Conform OUG 158/2005 si normelor de aplicare ale acesteia, in situatia in care dvs. sunteti in concediu de crestere al copilului si veti naste al doilea copil in timpul acestui concediu, atunci practic veti continua/intra direct in alt concediu de crestere al copilului. Concedierea dvs. in perioada concediului pentru cresterea copilului nu este posibila intrucat contravine art. 60 din Codul muncii (http://coduri.cjo.ro/codul-muncii/) cu exceptia cazului reorganiz?rii judiciare sau a falimentului angajatorului conform alin. 2 al art. 60 din Codul muncii.

In ce priveste riscurile, atat timp cat dvs. aveti stagiul de cotizare de 12 luni prevazut de OUG 148/2005 privind sus?inerea familiei �n vederea cre?terii copilului, atunci practic nu ar trebui sa apare probleme in primirea indemnizatiei.