DWQA Questionsconcediu fara plata
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua!Sunt asistenta medicala si in data de 18 aprilie am depus cerere de concediu fara plata pe perioada de un an cerere aprobata de conducere.La aceasta cerere am atasat un contract de munca pe perioada nedeterminata cu un azil di strainatate .In acest contract se specifica existenta unei perioade de proba de 6 luni.Dupa trei luni de munca in strainatate contractul meu de munca acolo a incetat in perioada de proba din initiativa angajatorului.Reintorcandu ma la vechiul meu loc de munca mi s a spus ca nu pot reveni pe post deoarece pe locul meu a fost angajat un alt asistent prin concurs cu un contract de munca pe perioada determinata de un an.Managera imi imputa faptul ca am facut eu cu mana mea cererea de concediu fara plata pe un an .Dar cum altfel puteam sa o fac ?Ce formulare legala aveam la dispozitie?.Era evident faptul ca ma pot intoarce oricand in perioada celor 6 luni de proba .Este corect modul in care i s a intocmit contractul asistentului inlocuitor?Pe un an sau pana la intoarcerea titularului?Si este legal ca eu sa nu ma pot intoarce la locul de munca?Mentionez ca am facut cerere de reluare a activitatii pe 19 iunie si nici pana in prezent nu mi s a dat un raspuns.Va multumesc anticipat si va doresc o zi buna!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Conform Codului muncii:

(2) �n cazul �n care contractul individual de munca pe durata determinata este �ncheiat pentru a �nlocui un salariat al carui contract individual de munca este suspendat, durata contractului va expira la momentul �ncetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular.

Prin urmare, daca motivul suspendarii a incetat, dvs. va trebui sa fiti reprimita. Incercati sa discutati cu autoritatea care are in subordine spitalul unei sunteti incadrata si cu cei de la ITM. In caz contrar, va trebui sa mergeti pe calea instantei.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!