DWQA QuestionsComunicare decizie de pensionare ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Daca o decizie de pensionare invaliditate grad III este inregistrata de angajator in a opta zi de cand a luat cunostinta de ea, iar persoana invalida cu program redus conform acesteia, se afla in concediu de odihna, este valabila comunicarea de incetare de drept a CIM, prin care se stipuleaza ca incetarea sa va face la o data ce coincide cu terminarea concediului de odihna, iar comunicarea deciziei de pensionare este inregistrata de angajator la o data ulterioara emiterii comunicarii de incetare?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

In principiu faptul ca angajatul se afla in concediu nu afecteaza aspectul incheierii de drept a contractului de munca, intrucat asa cum prevede si Codul Muncii, incetarea de drept se produce in temeiul legii fara nicio alta masura prealabila. Prin urmare, contractul inceteaza chiar daca angajatul se afla in concediu.

In ce priveste inregistrarea deciziei, aceasta in mod normal trebuie inregistrata chiar la comunicarea deciziei intrucat efectele se produc de la comunicare conform prevederilor legale. Puteti face o sesizare la ITM in ce priveste inregistrarea deciziei.