DWQA QuestionsComision administrare introdus la alocatie copil ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

una ziua,

As dori sa va aduc la cunostinta (succint) urmatoarea situatie si sa va cer parerea in leagatura cu ea.
In urma reclamelor facute si a unei campanii asidue dusa in scoli de catre Procredit Bank, precum si pentru a avita interminabilele cozi de la casieriile Postei Romane, am optat in anul 2008 pentru primirea alocatiei copilului meu intr-un cont la aceasta banca.
Conditiile contractuale nu presupuneau costuri suplimentare, ci numai un comsion de retragere la casierie.
Ei bine, anul acesta am constatat ca din MAREA suma lunara de 42 de lei, banca incepuse sa opreasca 2 lei comision de administrare. Incercand sa aflu detalii la banca, aflu cu stupoare ca acest comision a fost introdus din noiembrie 2009 si cica au „trimis scrisori recomandate la toti clientii nostri”, fapt total neadevarat deoarece nici dumnealor nu-l pot demostra prin existenta semnaturii mele de primire. In plus si celelate colege ale mele, care optasera pentru incasarea alocatiei la aceasta banca au fost „sevite” cu aceeasi explicatie.
Mi se pare o mare bataie de joc si o mare nesimtire sa profiti astfel de alocatia unui copil! Cum eu am mai fost in acest timp pe la banca, nu inteleg de ce nu m-au anuntat personal sau macar printr-un SMS.
As dori sa-mi spuneti ce pot face, pentru ca sunt asa de revoltata de-mi vine sa-i dau in judecata.
Va multumesc.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In primul rand va recomand sa cititi cu atentie contractual incheiat cu banca cu privire la posibilitatea introducerii unor taxe pe parcursul contractului. In plus, v-as recomanda sa aveti in vedere si clauzele de reziliere. De asemenea, v-as recomanda sa emiteti o adresa catre banca prin care sa le precizati situatia abuziva, in caz contrar fiind nevoita sa actionati. Mai mult, ati putea formula o plangere la ANPC. O ultima varianta ar fi sa actionati in instanta banca pentru abuzurile savarsite.