DWQA QuestionsComisie handicap
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

BUNA ZIUA, PROBLEMA CU CARE MA CONFRUNT ESTE URMATOAREA PE DATA DE 3 MARTIE 2010 AM FOST PROGRAMATA LA COMISIA DE EXPERTIZA DIN NEFERICIRE PENTRU MINE NU AM DEPUS LA COMISIE AUDIOGRAMA SI MEDICUL MI-A SPUS CA DACA MA PREZENTAM CU AUDIOGRAMA LA COMISIE PRIMEAM GRADUL DOI SI DIN LIPSA AUDIOGRAMEI RAMAN TOT LA GRADUL TREI GRAD PRIMIT DIN 2008 CAND AM FOST PENTRU PRIMA OARA LA COMISIE.PE DATA DE 23 MARTIE 2010 AM DEPUS CONTESTATIA DAR EFECTIV DE CATE ORI INTREB LA COMISIE PRIMESC ACELASI RASPUNS CA CONTESTAIA DUREAZA MULT DORESC SA STIU CAT DE MULT CA IN ZIUA CAND AM DEPUS MI SA SPUS CA IN 4-5 LUNI PRIMESC RASPUNS DAR AU TRECUT 8 LUNI SI DE ATUNCI SI NICIUN RASPUNS.
INDRAZNESC SA VA SCRIU CU SPERANTA CA MA PUTETI AJUTA.DORESC SA PRIMESC RASPUNS DEOARECE DE LA GRADUL DOI LA GRADUL TREI DIFERENTA DE BANI ESTE ENORMA.SUNT DISPERATA VIN SARBATORILE AM PATRU COPII SI TREBUIESC IMBRACATI INCALTATI ISI DORESC SI EI O MASA MAI BUNA DE SARBATORI.AM INCERCAT SA MA ANGAJEZ DAR MEDICUL ORELIST MIA ZIS CA AM VOIE NUMAI INTR-UN LOC FARA ZGOMOT,FRIG SAU PRAF.VA ROG AJUTATIMA SA PRIMESC RASPUNS MAI REPEDE MAI AM 3 LUNI SI TREBUIE SA MERG DIN NOU LA COMISIE SI M-AM CHINUIT TOT CU SUMA ASTA DE 33,5 LEI PE LUNA SI ALOCATIILE COPIIILOR.VA MULTUMESC SARBATORI FERICITE SI NUMAI BINE VA DORESC

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Conform Hotararii nr. 430/2008 pentru aprobarea Metodologiei privind organizarea si functionarea comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap, ar fi trebuit sa primiti un raspuns in termen de 45 de zile. Insa, practica nu este tocmai aceasta intrucat exista un numar foate ridicat de cereri. Cel mai recomandat ar fi sa formulati cereri de solutionare (urgentare) insa puteti sa urmati si calea instantei.

„Art. 13
(1) Certificatul de incadrare in grad de handicap si programul individual de integrare si reabilitare sociala, certificatul de orientare profesionala, precum si masurile comisiei de evaluare privind asistentul personal profesionist sau admiterea in centre rezidentiale ori de zi se comunica prin posta, cu confirmare de primire, persoanei cu handicap sau, dupa caz, parintilor/reprezentantilor legali, asistentului personal sau asistentului personal profesionist, de catre secretariatul comisiei de evaluare.
(2) Certificatele de incadrare in grad de handicap si certificatele de orientare profesionala pot fi contestate, potrivit art. 13 alin. (4) din Ordonanta Guvernului nr. 14/2003, in maximum 30 de zile de la comunicare, la Comisia superioara de evaluare a persoanelor adulte cu handicap, denumita in continuare Comisia superioara.
(3) Contestatiile se depun si se inregistreaza la secretariatul comisiei de evaluare care a eliberat documentul, iar acesta va transmite contestatia si dosarul persoanei in cauza, in termen de 5 zile lucratoare, Comisiei superioare.
(4) Contestatiile se solutioneaza prin decizii emise de Comisia superioara, in termen de 45 de zile lucratoare de la data inregistrarii.
(5) Deciziile Comisiei superioare pot fi atacate potrivit Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificarile si completarile ulterioare. Cererile adresate instantei de contencios administrativ sunt scutite de taxa judiciara de timbru.”