DWQA QuestionsComert online cu benzi desenate
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,

Doresc sa imi ideschid un magazin online de benzi desenate aduse din SUA.

In prezentarea produselor in magazinul online, as dori sa afisez pentru fiecare produs urmatoarele elemente, care se gasesc pe site-urile editurilor de benzi desenate:
– imaginea de pe coperta
– cateva poze din interior
– descrierea produsului: titlu, editura, nr pagini, autor,
– o scurta descriere in engleza.

Se mai mentioneaza site-urile editurilor de benzi desenate urmatoarea fraza:
Copyright Information: All pages within this Internet site are copyright and/or its respective copyright owners. All rights reserved. No portion of the materials on these pages may be reprinted or republished in any form without the express written permission.

In ce masura pot sa afisez aceste elemente in magazinul online? Sunt incalcari ale drepturilor de autor, copyright-urilor? Trebuie sa cer acordul pentru fiecare produs in parte ce va fi pus pe magazinul online?
Mentionez ca site-ul va avea produse noi la fiecare 1-2 saptamani, pe masura ce apar numere noi din benzile desenate, de la 4 edituri din SUA.

Va multumesc,
Toate cele bune,
Cosmin

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In cazul in care aveti acordul firmei producatoare atunci nu aveti nevoie de acordul pentru fiecare produs. Prin urmare, din acest punct de vedere nu constituie o incalcare a dreptului de proprietate intelectuala. Insa, trebuie sa aveti in vedere ca in comertul online trebuies respectate mai multe reguli cu privire la comercializarea produselor si la marcile acestora din urma.

Va recomandam in interesul dumneavoastra serviciul de Sfat Juridic PRIVAT

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!