DWQA QuestionsCombatere expropriere
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Detin un teren de 1000 mp intravilan si am aflat ca primaria ne cere tuturor propietarilor din zona respectiva , sa renuntam la 35 la suta din suprafata terenului pentru a constru un parc, alei, o scolala ..etc. Primaria ne ofera o despagubire de 0,98 eurocenti pe m in conditiile in care terenul este intravilan iar pretul de vanzare este mult,mult mai ridicat.Am fost la primarie sa spun ca nu sunt dispusa sa cedez din pamant, iar raspunsul lor a fost ca oricum or sa ne ia din pamant si sa ii dam in judecata daca nu ne convine.Ce pot face in situatia asta?Sunt dispusa ii dau in judecata dar vreau sa stiu cum pot sa-i impiedic sa construiasca ceva pe pamantul meu.
Va multumesc.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

In cazul in care nu sunteti multumita de pretul oferit de catre stat, atunci intr-adevar singura varianta este sa mergeti pe calea instantei. Insa, trebuie sa aveti in vedere ca si in cadrul unui proces, pretul nu va fi la nivelul pietei, deoarece expertizele care se fac pentru o stabilire a pretului, nu se raporteaza la pretul pietei ci la anumiti indici.

In ce priveste exproprierea, in principiu puteti contesta aceasta masura, insa de cele mai multe ori exproprierea daca are o utilitate publica, atunci din pacate sansele de castig sunt reduse.