DWQA Questionscocnurs bibliotecar
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Acum 1 saptamana am dat concurs, pentru ocuparea unui post de bibliotecar comunal. Eu am castigat concursul cu 9.20, iar urmatoarea candidata a luat 7.65
Insa, candidata care a luat 7.65, a depus contestatie cum ca eu as fi fraudat concursul, fara a avea nicio dovada, absolut niciuna.
Colac peste pupaza, Comisia care a analizat contestatia,a decis anularea concursului doar pentru ca unul din candidati,adica doamna cu 7.65, banuieste ca eu am fraudat concursul. Ma repet fara nicio dovada in acest sens. Mi s-a sugerat sa fac contestatie la ce a hotarat Comisia. Dar nu stiu ce lege sa invoc….V-as fi recunoscator daca mi-ati da un model de contestatie, si ce lege sa invoc,ca s-a incalcat.
Acum va intreb pe dvs, e legal ceea ce au facut? Ce este de facut ?
Va multumesc.

3 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Legea care trebuie invocata si lecturata este legea nr. 554/2004. Din pacate nu exista un model standard de contestatie, motiv pentru care trebuie sa-l compuneti dvs. Apreciez ca ar trebui sa aveti sanse de reusita daca situatia se prezinta astfel cum precizati dvs.

Mult succes!

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

In plus fata de cele mentionata, trebuie sa verificati si regulamentul de concurs cu privire la atacarea deciziilor comisiilor de concurs.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

HG nr. 286/2011 – aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzator functiilor contractuale din sectorul bugetar.

Urmariti daca a fost respectat acest HG. Apoi pe baza Legii 161/2003 si pe baza acestui HG puteti face o contestatie