DWQA Questionsclauze contract ipotecar
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

In contractele de credit garantate cu ipoteca se mentioneaza ca orice imbunatatire a imobilului – ca de exemplu extinerea prin constructie, mansardare – intra de fapt proprietatea bancii, ca si parte integranta a garantiei depuse la credit. Este corecta o astfel de stipulare din moment ce valoare creditului obtinut se limiteaza in momentul acordarii lui de catre banca la valoarea evaluata in acel moment, al acordarii, a imobilului cu care se garanteaza si nu cu valoarea evident mai mare dupa investitie ? Sunt de parere ca suma creditata trebuie sa se diminueze cu valoarea investitiei realizate la imobilul depus ca si garantie si asupra caruia s-a instituit ipoteca in favoarea bancii, urmand astefel ca si clientul sa fie in castig, nu doar banca care in caz de nerespectare a obligatiilor de catre client, isi recupereaza suma minima garantata prin imobilul ipotecat. Astept raspunsul Dvs. Multumesc.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Si din punctul meu de vedere este o problema cu acest tip de clauze intrucat ipoteca este specializata sub doua forme: suma si obiect. Astfel, in momentul inscrierii ipotecii, aceasta cuprinde bunul in starea in care se afla la momentul inscrierii (fara extinderi si fara mansardare). Mai mult, valoarea obiectului creste, in timp ce valoarea creditului ramane fixa.

Totusi, aceasta situatie este o practica a tuturor bancilor si institutiilor de credit, ca urmare a unui risc pe care acestea si-l asuma. In situatia in care veti fi de acord cu acest contract, vor fi aplicabile dispozitiile art. 969 din Codul civil „conventiile legal facute au putere de lege intre parti”.

Va recomandam [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=3a772cc14&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.mygreencity.ro%2Flanding_p.php]casa pt. vremuri de criza[/link] si [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=ba6c35713&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.tjobs.ro%2Fpromovare-cv.html]joburi in straintate[/link]