DWQA Questionscitatie asociatie proprietari
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

O asociatie de proprietari numeste un chirias in functia de presedinte. Chiriasul este pensionar, cu cinci clase, cu handicap mental, confirmat dupa pensionare. Proprietarul locuintei sale este primaria. Este ales abuziv in aceasta functie datorita bunei lui credinte si ignorantei lui, mai ales in ce priveste datoriile la furnizori, preexistente mutarii lui in imobil. Asociatia nu alege si comisie de cenzori, nici vicepresetinte, nici alti membri, cu exceptia unui administrator.
Cand presedintele constientizeeza in sfarsit ca este depasit fizic si mental, vrea sa demisioneze. Demisia cu predarea functiei si actelor catre vreun membru al asociatiei de proprietari devine anevoioasa datorita refuzului proprietarilor de a se complica cu situatia asociatiei. In disperare de cauza, dupa mai multe convocari pentru alegerea comitetului executiv, in prezenta a catorva membri, presedintele declara pur si simplu demisia. Dupa trei ani, cu ajutorul primariei reuseste predarea actelor asociatiei catre administratorul existent. In decurs de trei ani se maresc datoriile catre furnizorul de electricitate pentru consumul comun. Acesta da in judecata asociatia si este citat fostul presedinte. Ce poate face acesta in aceasta situatie ?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Acesta ar putea eventual invoca exceptia lipsei calitatii sale procesuale pasive si in subsidiar respingerea actiunii ca nefondata avand in vedere ca pe de o parte acesta nu poate raspunde fata de furnizor intrucat datoria este a asociatiei, iar pe de alta parte trebuie prezentata situatia asa cum s-a intamplat si cum ati descris-o (ca acesta nu se ma ocupa propriu-zis pentru ca era in proces de demisie si predare a actelor, etc.). Alaturat, poate invoca si starea sa fizica si psihica.