DWQA QuestionsCine verifica temeinicia si legalitatea unei hotarari judecatoresti ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,
Intr-un proces civil (este acordat ajutor public judiciar), pretentii, pe fond se admite cererea de ajutor dar se respinge actiunea, se face recurs, unde parata depunde intampinare, dar pana la termen nu se solutioneaza cererea de ajutor public judiciar. In ziua termenului, cand ajunge cauza la rand, judecatorul precizeaza ca aceasta cauza va fi solutionata la a doua strigare, intrucat instanta nu a solutionat, inca, cererea de ajutor public judiciar. Recurentului ii este refuzata depunerea raspunsului la intampinare, pe motiv ca acest lucru se poate face doar dupa admiterea sau respingerea cereri de ajutor judiciar. Dupa judecarea celorlalte cauze, instanta anunta ca cei interesati, pot veni la ora 12:00 sa afle pronuntarea data, totodata urmad sa ia pauza de o ora, pentru deliberare si judecarea cererii de ajutor.
Am asteptat pe holul Tribunalului aprox. doua ore (sala fiind eliberata si inchisa), cand la ora 12:10 apare doamna grsfiera, comunicand unor persoane hotararile date in cazul dumnealor, iar mie personal imi spune ca mi-a fost aprobata cererea de ajutor public judiciar, iar actiunea mi-a fost respinsa. Am intrebat nedumerit cum este posibil asa ceva, intrucat cauza trebuia sa se judece la a doua strigare, lucru care nu a mai fost facut, si doamna grefiera a spus ca asta a fost hotararea instantei.
Va rog din suflet, sa-mi spuneti ce anume am de facut in continuare, intrucat caile extraordinare de atac nu cred ca am cum sa le invoc. Am ramas cu raspunsul la intampinare „in buzunar” ca sa zic asa, iar dreptul meu la aparare a disparut complet, nu am avut posibilitatea nici macar sa fac concluzii scrise si sa le depun pentru ca hotararea a fost deja data. Va ros frumos sa ma ajutati. Va multumesc din suflet.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In cazul dvs. va trebui sa va folositi de caile extraordinare daca instanta nu v-a permis sa va expuneti concluziile. Indicat este sa cititi cu atentie reglementarile cu privire la caile extraordinare, iar in situatia in care nu va sunt aplicabile, ati putea eventual sa mergeti pe calea CEDO (daca ar fi si in acest caz conditiile indeplinite).

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!