DWQA QuestionsChirie retroactiva
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

In 2009 am achizitionat o garsoniera si in luna noiembrie 2011 trebuie sa restitui fostului proprietar suma de 1900 euro. Dar fostul proprietar a omis sa-mi spuna ca mi-a lasat un sediu de firma si a a vut grija sa suspende activitatea. Iar din acest motiv eu nu am reusit sa-mi fac propria firma pentru a putea avea bani ca sa returnez imprumutul ( in 2010 am ramas fara loc de munca) Din pacate nicio institutie a statului nu m-a ajutat ( administratia financiara, registrul comertului-ma trimite sa-l dau eu in judecata cu toate ca eu i-am informat ce se intampla cu sediul fimei, ca nu exista un ctr de inchiriere; politia economica)…pe nimeni nu interseaza aceasta problema. Eu nu am cum sa i-au legatura cu fostul proprietar in cazul in care ii trimit citatie sau alta hartie acestea sosec pe adresa mea deoarece adresa fostului proprietar este aceasi cu a mea.
Se poate cere chirie retroactiv? Este normal ca el sa aiba aceeasi adresa din buletin cu a mea atata timp cat el nu mai locuieste la adresa respectiva? Va rog sa ma ajutati !!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

In primul rand ar trebui verificat contractul pe care il are societatea respectiva cu privire la sediu (comodat sau locatiune/inchiriere). In cazul in care este vorba de inchiriere si firma respectiva trebuia sa va plateasca chirie, atunci se poate solicita chirie de la data la care ati cumparat imobilul.

In functie de contract, ati putea evacua societatea respectiva din imobil si implicit stergerea acestui sediu de la adresa dvs., insa va trebui sa mergeti pe calea instantei judecatoresti.

Situatia este ceva mai dificila motiv pentru care indicat este sa consultati un avocat unde sa-i prezentati toate actele pe care le aveti.