DWQA QuestionsChemare la conciliere dupa incepere proces ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna seara- am dat un servis auto in judecata deoarece a schimbat o piesa la un auto si piesa nu era defecta , punando pe aia noua la fel facea,prima distruganduse, ca defect fiind un fir electric de alimentare. acum av paratului spune ca nu am respectat art.720 id.1 c.pr.civ.- nu am stiut ca trebuie sa conciliez cu ei inainte sa-l dau in jud.(SEFUL DE ATELIER MI-A ZIS SA VIN PESTE 2 SAPT SI AUNCI MI-A SPUS CA SA MERG IN INSTANTA) Mai am sanse sa castig? Sa mai platesc taxa de timbru? O seara buna. MAI POT SA FAC ACUM CONCILIERE, NU AM AVUT NICI O INFATISARE Va multumesc anticipa

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Art. 720^1 Cod procedura civila, prevede: „In procesele si cererile in materie comerciala evaluabile in bani, inainte de introducerea cererii de chemare in judecata, reclamantul va incerca solutionarea litigiului prin conciliere directa cu cealalta parte.”
Intr-adevar aceasta conciliere este obligatorie, motiv pentru care instanta va respinge aceasta cerere. Nu este indicat sa platiti taxa de timbru, ci mai bine ar fi sa intrerpindeti chemarea la conciliere si ulterior sa-i chemati in instanta. Avand in vedere ca cererea se va respinge pe exceptia netimbrarii, atunci nu vi se poate ridica exceptia autoritatii de lucru judecat dupa ce ii chemati ulterior in instanta.