DWQA QuestionsChemare in judecata pentru neinscrierea masinii pe numele meu
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua!Ma numesc Stamate Daniel, am cumparat acum 3 luni un autoturism de la o persoana din Focsani, am incheiat cu el un contract de vanzare cumparare cu el ramanand ca el sa-mi trimita ulterior fiscalul.Cum nici pana in momentul de fata nu mi-a trimis fiscalul nu am avut cum sa o bag la mine la financiar si automat nu am cum sa o trec pe numele meu la rutiera. Ieri mi-a venit o citatie acasa de la cel care mi-a vandut masina care suna cam asa:
Subsemnatul X chem in judecata si personal la interogatoriu pe numitul Eu si in contradictoriu cu Directia regim permise de conducere si inmatriculari vehicule Vrancea pentru ca in urma probelor ce vor fi adminisrate instanta sa dispuna:
-obligarea paratului sa se prezinte la sediul institutiei mentionate in vederea transferarii dreptului de proprietate asupra autoturismului x de la numele meu la numele paratului.
-in cazul in care acesta refuza sa se prezinte solicit instantei sa pronunte o hotarare prin care sa dispuna transferarea dreptului de proprietate de la numele meu in lipsa lui,de catre mine personal!

El a intentat procesul ca si cum m-ar fi cautat si nu a dat de mine!
Daca nu ma prezint eu trebuie sa platesc cheltuielile de judecata?cam cat m-ar duce?si daca ma duc cam ce sanse am sa castig? Daca ma duc la politia rutiera Pipera pot sa o trec pe numele meu fara fiscal?
As dori o rezolvare mai simpla si mai ieftina a problemei, avand in vedere ca eu vreau cat mai repede sa trec masina pe numele meu ! multumesc astept un raspuns cat mai bun!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Cheltuielile de judecata le veti plati daca o sa fie o solicitare in acest sens de catre parat. Cuantumul cheltuielilor de judecata se raporteaza teoretic la valoarea masinii tranzactionare.

In cazul in care va judecati si motivul imposiiblitatii transferului de proprietate a fost lipsa fiscalului, atunci aveti sanse de castig daca dovediti ca fara acest fiscal din partea lui X nu puteati inscrie masina. Ceea este si adevarat, intrucat fara un certificat fiscal nu puteti inscrie masina. Ar fi indicat sa discutati cu privire la certificatul fiscal si cu cei de la Pipera.

Apreciez ca cea mai usoara metoda ar fi sa luati legatura cu vanzatorul si sa ajungeti la o intelegere, urmand ca acesta sa-si retraga actiunea. Astfel, daca vanzatorul se ocupa de certificatul fiscal, dvs. puteti inscrie masina.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!