DWQA QuestionsChemare in instanta pentru dizolvare societate (S.R.L.)
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua!

Tocmai am gasit o citatie lasata in usa apartamentului (emisa 29.04.2011, primita 03.05.2011, chemare pentru data de 05.04 .2011 :)) ) pentru chemare in instanta in vederea dizolvarii firmei al carei administrator sunt conform dispozitiilor art.237 alin 1 lit. b) din Legea nr. 31/1990 (nedepunerea bilantului pe anul 2008 etc.).
Pentru aceasta firma am depus cerere de suspendare a activitatii pe 3 ani in anul 2009 (aproximativ), nu am primit nici o instiintare daca cererea de suspendare a fost admisa/respinsa. De asemenea din cate imi amintesc eu in actele necesare dosarului pentru suspendarea activitatii era necesara si depunerea bilanturilor pe ultimii 2 ani sau cam asa ceva (de mentionat ca scriu din amintiri 🙂 ).
Societatea nu am avut nici un fel de activitate in ultimii 3 ani.
Ce as dori sa stiu este ce anume presupune aceasta chemare in judecata, daca este absolut obligatorie prezenta, ce obligatii financiare sau de alta natura presupune aceasta.
Citatia arata in felul urmator

CITATIE
emisa la 29 Aprilie 20011
SC. ….. este chemat in aceasta instanta in calitate de parat, in proces cu Of. Nat. al Reg. Com. prin director ……… in calitate de reclamant pentru Fond – dizolvare societate.
In caz de neprezentare a partilor, se va putea trimit un inscris, judecata urmand a se face in lipsa.
CU COPIE ACTIUNE SI INSCRISURI VETI DEPUNE INTAMPINARE CEL MAI TARZIU CU 5 ZILE INAINTE DE TERMEN.
prin inmanarea citatiei, sub semnatura de primire, personal sau prin reprezentant legal sau conventional, pentru un termen de judecata, cel citat este prezumat ca are in cunostinta si termenele de judecata ulterioare aceluia pentru care citatia i-a fost inmanata.
(citatia am gasit-o lasata in usa, nu am semnat nimic)

Va multumesc!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Important este ce anume s-a dispus in dosar daca precizati ca termenul este 5.04.2011. Va trebui sa verificati cu atentie daca este vorba de 5.04.2011 sau alta data. Puteti vedea dosarul pe portalul instantelor judecatoresti.
In situatia in care nu va veti prezenta sau depune intampinare, riscati ca firma sa fie dizolvata. Intampinarea sau prezenta nu prezinta costuri, ci eventual daca va angajati un avocat. In cazul in care ati depus bilantul, atunci formulati intampinare in care sa precizati cele mentionate anterior de catre dvs.