DWQA QuestionsCheltuieli de judecata somatie executor judecatoresc
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua.
Un prieten a fost cercetat si implicat intr-un proces, care s-a definitivat printr-un recurs cu sentinta irevocabila, pe data de 1 iunie 2011. Ieri a primit prin posta, un preaviz prin care sa se prezinte la Oficiul Postal pentru a ridica o recomandata. Recomandata era o somatie de la executorul judecatoresc prin care era vizat sa plateasca cheltuielile de judecata in cuantumul sume de 1000 lei, in termen de 15 zile de la data primirii prezentei somatii, in caz contrar se va incepe executarea silita. Tot in somatie se specifica faptul ca poate depune contestatie.
Problema este ca el nu a primit in prealabil nicio instiintare privind suma cheltuielilor de judecata si nici termenul pe care il are la dispozitie pentru a efectua aceasta plata. Vrea sa depuna o contestatie prin care sa specifice acest lucru, si prin care sa ceara o amanare a platii, invocand faptul ca momentan este student si nu obtine niciun venit. Se poate face asa ceva? Cum se face contestatie, cui ii se adreseaza si unde se va depune?
La fel ma intereseaza in cazul in care nu poate obtine o amanare si nu detine niciun bun proprietate personala, ce bunuri se executa pentru acoperirea cheltuielilor ?
Multumesc.

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Cheltuielile de judecat? ar trebui sa fie specificate in sentintele judecatoresti. Prin urmare, nu era nevoie de o alta instiintare in afara de somatia primit?. Contestatie se poate face, insa faptul ca este student sau ca nu ?tie de cheltuielile de judecat? nu pote duce la c�?tigarea contestatiei.

Pentru mai multe informa?ii cu privire la contestatia la executare, pute?i citi urm?torul articol: http://cjo.ro/aj/files/contestatia_la_executare.html

In cazul in care nu are niciun bun, se poate pune poprire pe conturi sau pe veniturile sale. Daca nu are niciun venit si niciun bun, atunci executarea nu poate sa aib? loc.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Nu poate sustine ca nu avea cunostinta de cheltuielile de judecata, deoarece a fost parte in proces, iar in hotararea judecatoreasca, obligatoriu, s-a facut mentiunea ca va suporta aceste cheltuieli.

In situatia in care cel obligat nu isi executa de bunavoie obligatia stabilita prin hotararea judecatoreasca, creditorul are dreptul de a cere executarea silita.

Executarea silita se va putea face si asupra conturilor bancare, salariului primit.

Motive temeinice pentru o contestatie la executare, din ceea ce scrieti, nu exista.

Av. Paula Nedelcu