DWQA QuestionsCheltuieli bunuri comune ale asociatiei de proprietari
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Ma intereseaza in special acoperisul blocului.
Sunt necesare reparatii urgente si s-a hotarat a se efectua doar pe parte apartamentelor cu 3 camere, blocul fiind constituit din apartamente de 2 si 3 camere.
Proprietarii apartamentelor cu 2 camere sunt obligati la plata aceleiasi sume ca cei care detin apartamente de 3 cam?

3 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Acoperisul este un bun comun si ca atare participa toti proprietarii la aceasta cheltuiala. Deci, raspunsul este afirmativ. Puteti verifica in acest sens legea nr. 230/2007 privind asociatiile de proprietari.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Situatia sta un pic diferit.. se vrea repararea [u]doar[/u] a partii cu apartamente de 3 camere…cei de la 2 camere sunt [u]obligati la plata aceleiasi sume[/u] ca si cei care detin apartament de 3 cam?
Nu se calculeaza cumva un anumit procent din suprafata totala a acoperisului sa fie platit de cei care stau intr-un spatiu mai mic in comparatie cu cei care detin apartament de 3 camere?

Va multumesc anticipat!

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Raspunsul este afirmativ, in sensul in care costurile se impart in mod normal conform cotei-parti indivize a fiecaruie apartament (adica un apartament mai mic are o cota indivizia mai mica din spatiile comune). Insa,asociatiile pot stabili alt mod de impartire prin hotarare a adunarii generale sau prin decizie a comitetului executiv:
– pe cota-parte indiviza
– pe consum
– pe numar de persoane
– o combinatie intre acestea.