DWQA Questionscesiune creanta notificare
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

salut
Ma numesc Sorin , o sa fiu subiectiv, am avut un leasing auto ., am ramas restant cu vreo cateva rate undeva la suma de 2200, am predat auto la soc de recuperare acum un an, primesc acum cateva zile dupa un an ma repet, o notificare de plata de la kruk care reprezinta firma Secapital firma ce a cesionat creanta de la rci . prin notificare imi cer suma de 11800 ron. am sunat la ei mi au explicat din ce e compusa suma o sami trimita si in scris la cererea mea pe care am facut o ulterior. intrebarea mea este: [b]ce se intampla in cazul in care nu platesc , sau nu sunt de acord cu facturile lor costuri recuperare,,,etc cum au precizat, cat ar putea dura un proces pentru executarea silita,cat m ar putea costa ulterior , daca le platesc o suma modica pe luna oare ar fi ok. cum as putea rezolva situatia, doar plata exclusiva?[/b]
multumesc

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Atat timp cat dvs. ati predat masina, practic societatea de recuperare nu va poate imputa dvs. serviciilor lor. Desigur ca va trebui verificat si contractul de leasing pentru eventuale costuri in caz de neplata integrala a contractului, insa in ce priveste recuperarea in sine, costurile, chiar daca ar fi, nu se ridica la o suma atat de mare. Daca va fi vorba de o executare silita, mai intai acestia vor trebui sa va cheme in judecata, ulterior daca vor obtine o hotarare judecatoreasca putand sa va execute. In cadrul acestui proces, dvs. va trebui sa contestati suma.

Cel mai recomandat in acest moment ar fi sa consultati un avocat, trebuind sa ii prezentati actele pe care le aveti pentru a cunoaste cu exactitate ce va trebui sa faceti ulterior netrebuind sa achitati nimic in acest moment.