DWQA QuestionsCertificat de mostenitor
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Bun gasit. Va rog daca se poate sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: In jurul anului 1960 tatal meu (care mai avea doi frati) a primit de la tatal lui o suprafata de teren prin deschidere de rol la primarie. In perioada respectiva, prin aceasta deschidere de rol, suprafetele se scadeau din cantitatea detinuta de tata, de exemplu, si se alocau fiului.
In anul 1982, dupa decesul tatalui meu, s-a facut succesiune, s-a emis certificat de mostenitor in care se prevad cote egale din terenul respectiv pentru mama, pentru mine si cei doi frati ai mei. De mentionat ca tatal meu a decedat inaintea tatalui lui (bunicul meu).
Dupa succesiunea amintita noi, mostenitorii am ramas in indiviziune privind terenul respectiv. Intrebarea mea este daca ceilalti mostenitori ai bunicului (verii mei) pot sa atace dreptul nostru de proprietate pt. terenul respectiv. Intabularea terenului, avand la baza certificatul de mostenitor, intareste in vreun fel dreptul nostru de proprietate? Precizez ca bunicul a decedat in 1991 si nu s-a dezbatut inca succesiunea.
La succesiunea bunicului se poate invoca in vreun fel masa succesorala a bunicului de dinainte de anul 1960? Va multumesc!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Trebuie sa aveti in vedere ca ceilalti mostenitori ar pute ataca eventualele acte succesorale daca s-au incalcat cotele legale si implicit disponibilitatea masei succesorale. Problema dumneavoastra necesita o analiza profesionala si detaliata din partea unui avocat, intrucat consecintele juridice sunt direct influentate de examinarea in detaliu a situatiei expuse. Va recomandam serviciul Sfat Juridic PRIVAT care presupune acordarea unei consultatii detaliate si personalizate de catre un avocat.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!