DWQA QuestionsCerere de demisie angajator
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua .
Sunt angajat pe postul de consultant de vanzari de 2 ani si 5 luni si de curand mi s-a cerut demisia.Situatia este urmatoarea: Timp de 2 ani am trecut cu brio evaluarile interne ale companiei.Evaluare interna se face in urma a 4 criterii(target GA, target 3G, target BB, Retentii). In ultimile 5 luni rezultatele mele au fost mai slabe pe GA.
Datorita acestor rezultate mai slabe mi s-a cerut demisia pe care eu nu vreau sa mi-o depun.Ce se poate intampla in continuare? Multumesc.

6 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Nu sunteti obligat sa va dati demisia, intrucat demisia este un drept al angajatului si nu al angajatorului. Daca o sa va dati demisia, riscati sa nu beneficiati de indemnizatia de somaj daca va fi cazul. Probabil ca angajatorul nu are motive pertinente sa va concedieze si astfel va sugereaza sa demisionati.

Angajatorul va face in continuare presiuni asupra dvs., insa nu va trebui sa cedati. Intr-un final acesta v-ar putea concedia, insa dvs. puteti sa atacati decizia respectiva.

In cazul in care doriti si dvs. sa parasiti slujba respectiva, atunci puteti ajunge la o intelegere cu angajatorul.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

La ce fel de intelegere pot ajunge?

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Spre ex. dvs. sa demisionati in schimbul a unor salarii. Totul va depinde si de ce anume doriti dvs. in viitor.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Deci imi pot da demisia si pot cere 4 salarii compensatoare , sau mai multe, care sa ma ajute pana imi gasesc o noua slujba ?

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Da, puteti ajunge la o astfel de intelegere cu angajatorul dvs. daca si acesta este de acord.